Thursday, December 31, 2009

pisang goreng adabi adalah sangat ranggup

salam..

nad adalah janji keling dengan aku pada pagi tadi, konon nya semangat janji nak keluar pagi pukul 10, tapi aku up sikit kasi pukul 12.. tapi pukul 12 dia masih heygeh heygeh konon tgh kemas bilik katanya...

padahal macam aku tak tahu yg dia ngah depan laptop malas nak bangun! damn u!! takpe aku terus kan niat aku yang dah pun siap dan pegang pada janji... cheeewaaahhh!! keluar gak jam 12... menuju ke libary opps** library** kata nad**,..
apa aku wat kat sana??? haha!! jgn tak caya lah ye... aku adalah suka sangat membaca novel melayu! ape gelak gelak! i dun care ..,, korang nak kata aku kental ke, poyo ke, tu korang punya pasal... coz aku adalah sangat tak pedulik kan ape org kata punya jenis.. dalam erti kata lain **pergi mampus** ..

so tanpa membuang masa aku pergi mencarik beberapa novel untuk dipinjam.. dapat lah dalam 4 buah novel.., gila tamak.. harus kan aku pinjam 2 je dulu! pasal due date 2week only!! sempat ke nak abiskan?? herm! harus bawak buku kehulur kehilir lah nampak nye! nak nak time berak lam toilet.. coz dari termenung tgk cicak baik aku baca novel kan? tol tak... ngehh! tup tup kuar toilet abis dah satu or dua chapter ye dak!


sempat tak abis erk?

lepas dah dapat ape yg aku inginkan, konon nye nak ge lah settlekan proses pinjaman, tapi aku macam ade sikit bangang... cam mana nak pinjam erk? sms nad!!!
aku ckp ngan dia yg aku tak tahu cam mana nak borrow.. pastu dia bole LOL kan aku! motif kan pompuan senget ni! .. pastu ckp aku bengap! damn u!

then nad come 4 da rescue.. memang la senang la sangat nak borrow kan... stakat masuk ic, scan scan dah settle... ish technology canggih ye.. dulu nak kene ge counter, chop chop tarikh... haha ketinggalan aku ni ye.. sengal!

tanpa buang masa kita naik cab yg disponsor oleh cik naadddyyy kita ni keumah mak buyung!!
puan raf kita masak kacang buncis, ayam lemak cili padi.. ngan ikan goreng berlado sey...
cam dah laaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaa gitu aku tak maakan sedap gitu!! haha
memang sangat jilat jari kaki coz aku adalah tanpa segan segan cam nad konon malu la taknak tambah! walhal lauk fav dia... aku pedulik ape... aku tambah je! haha,,, ikan sampai 2 ekor aku kasi settle... rugi ko nad nak malu malu pulak! haha

lepas dah makan nasik, puan raf kita sajikan kita ngan dessert!! ape name kek nye erk.. yg aku ingat lah ye,>> lemon sorbet cream ape ntaah dia kata tadi ,, serve with icecream.. sunggguhh heaven!!! aku nak tambah actually tapi agak segan sikit haha... ye lah asyik nak tambah je kang ape org kata kang... hehe

dah kenyang dah... erk alhamdulilah, si nad mulakan kerja membuat flyers dia.. aku tukang sebok sebok je.. tapi most of the time ngan novel aku la... yg dorang dok gelak gelak kan aku baca novel melayu... arrghhh who care! do wateva u want baybeh....

lepas sigila tu dah buat flyers dia, dia nak potong2 paper dia tu... dia mintak la raf gunting... sekali si raf bagi paper cutter kat dia.. hok yg ni hah>>
si bacin nad adalah sangat selengeh dan jakun... tak pass pass pakai mende alah tu! terkekek kekek aku ngan raf tgk dia... last last dia mintak gunting gak! haha oldskool ye,,,!!!

raf adalah seorang yang sangat rajin... dia mengoreng pisang mengunakan tepung adabi yg membuat kan pisang pisang itu sangat ranggup dan aku adalah sangat suka!! sedap nye!! kenapa la sikit sangat ko goreng raf! opps pisang nad bawak tak cukup ye,,, hehe tapi memang sedap!! krak kruk krak kruk siak time makan!! sangat menganjing ok!!

tetiba sinad nak main game pulak.. konon dah makan banyak then time tok kuar kan peluh katanya... huhu


time tgh bersuka ria sampai nak terkencing! seriously tak bole angg ok!

video

selepas seronok seronok, kita semua ada tugas berat iaitu membawak flyers tu semua dan pergi ke blok blok untuk ditampal... dah lenguh tangan main wii, skunk lenguh kaki pulak! haha nasib nad blanja makan eskem ngan roti ... lega tekak ni,...
ok selamat malam tata titi tutu...

2 comments:

  1. Oit...bukan make fun lah. Aku fascinated and kagum lah kau baca buku melayu cos not many ppl have the capacity to read malay books leh. Kalau aku baca....haha...asyik check kamus je lah aku, sampai bila tak habis baca. Yang giler kentang adalah title buku yang kau baca dah. Hehehe.

    Lain kali nak tambah cakap je lah. Apa pulak segan2 ni. PPppffftt.

    Nadh bawak pisang sikit siot. Aku sorang pun boleh kasi habis tu pisang. Hur hur hur.

    ReplyDelete
  2. hahaha aku bukan kata ko make fun la bacin... hehe boyfren aku pun ketawa kan aku baca novel melayu... herm! hehe

    ReplyDelete