Tuesday, January 18, 2011

dari en panda saya

When love first comes and all seems right;
It’s beyond our reason that we two can fight.
Yet fights will come, and anger might thrive,
So let’s try to be sure that our love will survive.


Let’s make our plans with similar goals,
So our wants and desires won’t hit hidden shoals
That set us crashing when things get hard,
So our love can stay strong even when it gets jarred.


For if love can stay strong when it’s tested by fire,
Then we'd share a future that most would admire,
A future where partners would strive side by side,
A future where love would always abide.

Thursday, January 28, 2010

adakah putu dan tutu bersaudara???

salam...

ngah sebok aku potong watermelon tadi kat tempat keje, tetiba manager aku masuk bar,
dia ngah makan someting, aku nengokkan aje la, erm cam sedap je sey.
aku pun kepoh tanya ape dia makan, then dia kata tutu kueh..

tutu kuehh??? aku cam diam je la pas tu, coz taknak dia nampak yg aku ni bangang ke tak tahu ape tu tutu kueh, tapi memang padahal aku tak tahu !!! haha .. shhh

then aku sambung balik potong watermelon, ngah potong punya potong, aku dok terpikir putu piring... adakah putu piring dan kuih tutu tu sama? kenapa nama dia lain? tapi rupa cam sama... herm..

tak bolih jadi ni, aku mesti nak kene try beli tu kueh! so aku pi tanya manager aku, mana dia beli kueh tutu tu.. dia kata kat bawah je.. ok good, nanti balik keje leh singah beli...

so dah bis keje, aku pun punch card and turun cepat2 ge carik kueh tu, k jumpa and beli 2 dolar, dapat 5 keping.. huhu and inti dia leh pilih pilih sey, kalau putu piring kan memang sah sah inti gula melaka kan.. tapi tutu kueh ni dalam boleh letak inti kelapa atau kacang...

ohhhh itu kot bezanya, and one more thing, tutu kueh ni takde kelapa sey... letak kelapa kan lagi ummmph!! hehe tapi kan rasa tutu kueh tu sedap jugak tau,.. aku lagi suka inti kelapa coz rasa dia bila makan cam nak lagi nak lagi... hehe

(the tutu kueh)

(the putu piring)

aaa begitu la rupanya, actually tak byk beza kan.. ape ape pun dua dua sedap... hehe sedara lah kot mereka berdua ni.. haha...

Saturday, January 16, 2010

setitik peluh amat berharga

dah lama aku mengidam.. pendam punya pendam, sabar punya sabar ... akhirnya tercapai jugak hajat aku nak dapat benda ni!! bukan setitik peluh... tapi bertitik titik peluh aku juraikan untuk mengumpul hasilnya!

kepada perompak perompak kat luar sana... tolong jauhkan diri anda dari saya... kerana saya dah letih asyik kene curik aje handphone... sekarang dah pasang security so mana aje hp ini pergi aku dapat kesan! huh~ blah ko pencurik!! aku adalah sedikit fobia...

pegang pun sangat la gentle ok... dulu hp main campak campak je,, sekarang nak letak pun pelan2.. yelah bukan senang aku nak beli coz aku ni bukan kaya ok... org kaya bole la nak beli sampai 10 pun tak heran tapi aku~ keje mcm nak mati kumpul duit.. hehe .. . . . . so aku akan lebih berhati hati...

sekarang ngah sebok mengodeh kejadah kejadah dalam tepon ni.. coz aku adalah amat bengong nak godeh2 mende ni... kang tersalah godeh tertekan merepek tuptup bill dtg mata terjojol! uiks!! seram uolll... kepada kamu kamu yg ada apa apa nasihat diatas phone ini sila comment ok...

Thursday, December 31, 2009

pisang goreng adabi adalah sangat ranggup

salam..

nad adalah janji keling dengan aku pada pagi tadi, konon nya semangat janji nak keluar pagi pukul 10, tapi aku up sikit kasi pukul 12.. tapi pukul 12 dia masih heygeh heygeh konon tgh kemas bilik katanya...

padahal macam aku tak tahu yg dia ngah depan laptop malas nak bangun! damn u!! takpe aku terus kan niat aku yang dah pun siap dan pegang pada janji... cheeewaaahhh!! keluar gak jam 12... menuju ke libary opps** library** kata nad**,..
apa aku wat kat sana??? haha!! jgn tak caya lah ye... aku adalah suka sangat membaca novel melayu! ape gelak gelak! i dun care ..,, korang nak kata aku kental ke, poyo ke, tu korang punya pasal... coz aku adalah sangat tak pedulik kan ape org kata punya jenis.. dalam erti kata lain **pergi mampus** ..

so tanpa membuang masa aku pergi mencarik beberapa novel untuk dipinjam.. dapat lah dalam 4 buah novel.., gila tamak.. harus kan aku pinjam 2 je dulu! pasal due date 2week only!! sempat ke nak abiskan?? herm! harus bawak buku kehulur kehilir lah nampak nye! nak nak time berak lam toilet.. coz dari termenung tgk cicak baik aku baca novel kan? tol tak... ngehh! tup tup kuar toilet abis dah satu or dua chapter ye dak!


sempat tak abis erk?

lepas dah dapat ape yg aku inginkan, konon nye nak ge lah settlekan proses pinjaman, tapi aku macam ade sikit bangang... cam mana nak pinjam erk? sms nad!!!
aku ckp ngan dia yg aku tak tahu cam mana nak borrow.. pastu dia bole LOL kan aku! motif kan pompuan senget ni! .. pastu ckp aku bengap! damn u!

then nad come 4 da rescue.. memang la senang la sangat nak borrow kan... stakat masuk ic, scan scan dah settle... ish technology canggih ye.. dulu nak kene ge counter, chop chop tarikh... haha ketinggalan aku ni ye.. sengal!

tanpa buang masa kita naik cab yg disponsor oleh cik naadddyyy kita ni keumah mak buyung!!
puan raf kita masak kacang buncis, ayam lemak cili padi.. ngan ikan goreng berlado sey...
cam dah laaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaa gitu aku tak maakan sedap gitu!! haha
memang sangat jilat jari kaki coz aku adalah tanpa segan segan cam nad konon malu la taknak tambah! walhal lauk fav dia... aku pedulik ape... aku tambah je! haha,,, ikan sampai 2 ekor aku kasi settle... rugi ko nad nak malu malu pulak! haha

lepas dah makan nasik, puan raf kita sajikan kita ngan dessert!! ape name kek nye erk.. yg aku ingat lah ye,>> lemon sorbet cream ape ntaah dia kata tadi ,, serve with icecream.. sunggguhh heaven!!! aku nak tambah actually tapi agak segan sikit haha... ye lah asyik nak tambah je kang ape org kata kang... hehe

dah kenyang dah... erk alhamdulilah, si nad mulakan kerja membuat flyers dia.. aku tukang sebok sebok je.. tapi most of the time ngan novel aku la... yg dorang dok gelak gelak kan aku baca novel melayu... arrghhh who care! do wateva u want baybeh....

lepas sigila tu dah buat flyers dia, dia nak potong2 paper dia tu... dia mintak la raf gunting... sekali si raf bagi paper cutter kat dia.. hok yg ni hah>>
si bacin nad adalah sangat selengeh dan jakun... tak pass pass pakai mende alah tu! terkekek kekek aku ngan raf tgk dia... last last dia mintak gunting gak! haha oldskool ye,,,!!!

raf adalah seorang yang sangat rajin... dia mengoreng pisang mengunakan tepung adabi yg membuat kan pisang pisang itu sangat ranggup dan aku adalah sangat suka!! sedap nye!! kenapa la sikit sangat ko goreng raf! opps pisang nad bawak tak cukup ye,,, hehe tapi memang sedap!! krak kruk krak kruk siak time makan!! sangat menganjing ok!!

tetiba sinad nak main game pulak.. konon dah makan banyak then time tok kuar kan peluh katanya... huhu


time tgh bersuka ria sampai nak terkencing! seriously tak bole angg ok!

video

selepas seronok seronok, kita semua ada tugas berat iaitu membawak flyers tu semua dan pergi ke blok blok untuk ditampal... dah lenguh tangan main wii, skunk lenguh kaki pulak! haha nasib nad blanja makan eskem ngan roti ... lega tekak ni,...
ok selamat malam tata titi tutu...

Sunday, December 27, 2009

jamal punya pasal....

salam ...

sekarang ni tahap kemalasan aku nak blog makin menjadi jadi... cam dah takde mood gila nak blog ni semua la... fedup fedup... penat pun ade.. ape yang dipenatkan pun tak tahu la ye.. hehe

well semalam lepas balik keje, aku menyinggah kat esso kejap, tekak ni rasa haus pulak... nak beli air, lepas beratur panjang, baru lah lega tekak ni dapat basah kannya.. hehe, ceh macam la puasa pulak rasanye, padahal kat tempat keje asyik la minum air je keje aku.. hehe

keluar je dah eeso, tetiba jamal "abg angkat" , panggil panggil aku, si jamal ni keje pump attendant kat situ, herm ingat kan ade hal ape dia terjerit jerit, rupanya nak air sikit! apakah...

kita pun duduk la sekejap, nak sembang la konon, sekali dia bole pulak ajak aku teman dia pergi jemputan kawin besok...
motif la sesangat ye!! aku cam dah berabad gitu tak pergi jemputan jemputan ni semua... dia dok la pujuk pujuk aku bagai... nak sangat aku ge... paisey la katanya ge sensorang...

eh eh mamat ni, tak paham ke aku kata aku keje! tapi nasib la aku keje kul 230... klau aku keje kul 12, memang la tak hinggin aku nak layan... nangis la ko kuar air mata darah ke ape ke memang la sorry ye... hehe

so kita pun planning la nak kuar kul bape, samapai sana dlm kul bape... makan bape minit, tu semua nak kene plan sensiang! pasalnye, aku keje! haha kalau aku off, tak kesah la nak dok sana sampai malam pun takpe!

jamal kata nak kuar kul 12.. sampai sana terus makan... ok aku pun siap la kul 12, dah 12 suku ni, aku pun call la dia...

aku: hello.. semekom... ko kat mana?
jamal: hello aaa im... aku otw otw... nak pi mandi!
aku: huh!!! otw nak pi mandi!! kepala hotak ko la!!! adush jamal... ko ge sorang je la... aku nak pi keje sey jap lagi... janji pund**K la ko ni...
jamal: eeeiii immm ko jgn la mcm ni... kejap je kejap lagi aku sampai!
aku: dlm kul satu ko tak dtg aku tak ge...!
jamal: ok ok...

tunggu punya tunggu jamal pun sampai... ati aku adalah hot pasal butang baju kebaya aku dah dua tercabut! babik tol tau... dah dress up butang plak tercabut...

kita pun pergi ke destinasi yg dituju dgn segera,,,, samapai sampai je, nasib kita adalah baik coz lom ramai org datang... yay! happiness...

sekali aku pun terpandang buffet table dia punya la panjang... mak ai!!! lauk punya la byk!!!
jap aku adalah sangat eksited ngan lauk lauk dia...

menu:
choice of nasi: nasi putih..., nasi briyani.., nasi impit..., mee laksa.., mee kuning..., mee hoon..,
lauk lauk: lauk lemak lodeh, ayam masak merah, lembu masak rempah, paru goreng berlado, telur rebus sira kuah kacang, sayur capcai, dalcha kambing, sweet sour fish, udang masak black pepper, acar timun, paceri nenas..
choice of dessert: custard puff, kuih kaswi, kuih koli kacang, kuih ape erk name dia yg atas warna hijau bawah pulut... buah tembikai, honeydew, orange, apple...

bubur kacang hijau, bubur kacang merah... dan rojak jugak disediakan...

air: fruit punch..

korang... makanan dia memang mabeles to the max! aku makan cam nak tambah sepuluh kali... pakkal la butang baju dah tertannggal 2.... haha...
ngah makan, tetiba aku dengar muzik bhangra berkumandang... bahu ni terjungkit2 ni nak layan sama... oh rupanya memang ade penari bhangra la... wah meriah sungguh!! hehe

lepas makan je salam mak pengantin terus chow... lupa nak bawak balik berkat pulak!! haiz rugi tol... haha.... tu je... pastu terus aku ge keje!

korang korang kkalau ade wat keje kawin lauk mantap cam tu jgn lupa jemput aku!! haha k tata..........

Tuesday, December 22, 2009

jeng jeng jeng jeng

salam...

aku telah dilahirkan hari ini..... dan dinamakan........... haha tak nak share,,, anywaay........... happy besday to me... tat alll bye............

Sunday, November 29, 2009

funny for me

salam semua..

mood: ngah pening pening lalat...

demam melanda diri, macam sual sual aje rasa badan ni... hehe
dah lama rasanya tak update blog, alah lagipun takde sape yang baca... hehe,

aku dah mula rasa seronok dengan pekerjaan baru aku, persekitaran yg best, orang orang yg best jugak,,, hehe malah aku selalu dapat pujian good job" ehem ehem... hehe

aku nak share sedikt cerita lucu yang membuat aku ketawa tak kering gusi ngan korang semua,,
cerita pertama:
ade staff bernama "lai", lai ni memang sangat peramah dengan staff dan juga customer... satu hari ni, ade customer mat salleh datang untuk makan kat tempat kitaorg, then lai pun serve la mat salleh ni,,, mat salleh ni couple, boyfren dia cakap ngan mr lai ni yg niari besday gurlfren dia... so mr lai ni konon nye nak bagi suprise kat gurlfren mat salleh tu la.. yela besday gurl la katakan... mr lai pun pergi kitchen dan mengambil sepotong kek brownie dan mecacakkan sebatang lilin keatas brownie itu... mr lai juga memasang kan lagu happy besday khas utk customer itu... kami semua dikerah mengikut mrlai menyanyi bersama dihadapan customer itu... mereka sangat gembira dengan apa yg mrlai lakukan... semasa lagu hapy besday tamat dinyanyikan, tiba tiba mr lai mengambil lilin di atas kek itu lalu meniupnya,,, apakah!!!!! kami semua terkejut, customer itu pun terkejut! kami semua ternganga dan berpandangan antara satu sama lain... dah kenapa ngan mr lai ni! hahaha bila ditegur oleh kami, mr lai agak terkejut dan tidak perasan dengan ape yg sedang dilakukan nya,,, haha.... dia meminta maaf bertalu talu dgn customer itu....

cerita kedua:
tentang mr lai juga... sedang outlet kami begitu bz, mrlai datang menolng aku mengemas meja yg sudah ditinggalkan customer, sedang dia mengangkat pingan itu, brocoli dr pingan itu jatuh ke lantai, aku pun menegurnya, "mrlai, the brocoli drop", tanpa menduga, mrlai mengambil garpu yg sedang digunakan customer table sebelah lalu mencucuk brokoli itu! apakah!!!!!!!! customer dan aku juga terkejut... sebenarnya mr lai sendiri tidak perasan apa yg dia lakukan... erm bila diingatkan balik memang leh buat aku tersenyum sendiri.....

ada byk lagi cerita kelakar mr lai ni,,,, nanti nati la aku kongsi bersama ye............
daaaaaaaaaa~